Kann mir bitte jemand helfen ein Rezept zu übersetzen ??

Verrat

New Member
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama: 20dk
Ramazan Pidesi Tarifi
Malzemeler
Bir paket maya (25g)
2 su bardağı ılık süt
yarım tatlı kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık su
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yaği
1 yemek kaşığı tuz
5. 5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
Hamura sekil vermek için;
1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı su
(unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım gerekirse su ilave edilebilir)
Üstüne sürmek için :
bir yumurta sarısı
bir yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bolca susam,
çörek otu
Hazırlanışı Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar). Sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Hamur yoğurulur ve kıvama geldikten sonra 40 dakika mayalanması beklenir (hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edin). Hamur 2 veya 3 parçaya bölünür. Tezgaha un serpilir ve her parçayı alıp elinizi de unluyarak açılır. İstediğiniz şekli verebilirsiniz (yuvarlak veya oval). Açtığımız hamuru güzelce yağladığımız (veya yağlı kağıt serebilirsiniz ya da yapışmaması için mısır unu serpebilirsiniz) tepsiye koyulur. Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır. Hamur yarım saat mayalanması için bekletilir ve tekrar şekil verdiğimiz kısımlarına önce yaptığımız işlemi uygulayın ve çatal yardımıyla delikler oluşturun (resimde görüldüğü gibi). Üstüne sos sürülür ve bolca susam, çörek otu serpilir, önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, şimdiden afiyet bereketli olsun :) Not : Bu tarif için video hazırladım.
 

Brunhilde82

Forumskönigin
6 - 8 Personen
Zubereitung 20 min
Rezept Ramadan Fladenbrot

Zutaten
1 Würfel Hefe (25g)
2 Gläser lauwarme milch
halber Teelöffel Zucker
halbes glas lauwarmes Wasser
halbes Teeglas ( ein wenig mehr ) Pflanzenöl
1 Esslöffel salz
5.5 Wassergläser Mehl ( wenn von Nöten, etwas mehr)

Formen des Teiges:
1 Esslöffel Mehl
5-6 Esslöffel Wasser
( Mehl und Wasser klümpchenfrei vermengen)

Da drauf:
1 Ei gelb
1 Esslöffel Öl
1 Esslöffel milch
1 tatlı kaşığı yoğurt
Ne menge Sesam
Schwarzkümmel

Hazırlanışı Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
Hefe, milh und Zucker in einem tiefen Behälter stehen lassen ( bis die Hefe geschmolzen ist)
Sırasıyla diğer malzemeler eklenir.
in Reihenfolge die übrigen ZUtaten hinzufügen.
Nach dem Kneten des Teiges, den Tei 40 min ruhen lassen ( der teig sollte noch ein wenig an denn Händen kleben)
Den Teig in 2 oder 3 Teile teilen. Auf der bemehlten ARbeitsfläche die Teigbällchen mit den Händen zum Fladen "öffnen" ( Anm. der Übersetzerin : Wortfindungsstörung) Nach Wunsch kann die Form rund oder oval sein.
Die geformten Fladen auf ein geöltes Backblech ( geöltes backpapier oder aus Maismehl) legen.
die hände mit dem wasser/mehl gemisch benetzen und damit rand des fladens und in die mitte in form bringen(baklava ähnlich).
während des vorgangs die Hände immer wieder mit dem wasser/ mehl gemisch nässen, damit die form während des backens niccht schwindet.
Den Teig nun weite 30 mit gehen lassen, nochmal in form bringen und dann mit einer gabel reinsteh ( Anm. der Übersetzerin : Nein, nicht wie in einem Horrorfilm) ( wie auf dem bild)
Drüber wird nun die Soße gegossen und ordentlich Sesam und Schwarzkümmel verstreut.
den backofen auf 200 grad vorheizen undn dann den fladen solange backen, bis er fettich is,
Allen ein Happy Ramazan
 

beren

Well-Known Member
6 - 8 Personen
Zubereitung 20 min
Rezept Ramadan Fladenbrot

Zutaten
1 Würfel Hefe (25g)
2 Gläser lauwarme milch
halber Teelöffel Zucker
halbes glas lauwarmes Wasser
halbes Teeglas ( ein wenig mehr ) Pflanzenöl
1 Esslöffel salz
5.5 Wassergläser Mehl ( wenn von Nöten, etwas mehr)

Formen des Teiges:
1 Esslöffel Mehl
5-6 Esslöffel Wasser
( Mehl und Wasser klümpchenfrei vermengen)

Da drauf:
1 Ei gelb
1 Esslöffel Öl
1 Esslöffel milch
1 tatlı kaşığı yoğurt
Ne menge Sesam
Schwarzkümmel

Hazırlanışı Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
Hefe, milh und Zucker in einem tiefen Behälter stehen lassen ( bis die Hefe geschmolzen ist)
Sırasıyla diğer malzemeler eklenir.
in Reihenfolge die übrigen ZUtaten hinzufügen.
Nach dem Kneten des Teiges, den Tei 40 min ruhen lassen ( der teig sollte noch ein wenig an denn Händen kleben)
Den Teig in 2 oder 3 Teile teilen. Auf der bemehlten ARbeitsfläche die Teigbällchen mit den Händen zum Fladen "öffnen" ( Anm. der Übersetzerin : Wortfindungsstörung) Nach Wunsch kann die Form rund oder oval sein.
Die geformten Fladen auf ein geöltes Backblech ( geöltes backpapier oder aus Maismehl) legen.
die hände mit dem wasser/mehl gemisch benetzen und damit rand des fladens und in die mitte in form bringen(baklava ähnlich).
während des vorgangs die Hände immer wieder mit dem wasser/ mehl gemisch nässen, damit die form während des backens niccht schwindet.
Den Teig nun weite 30 mit gehen lassen, nochmal in form bringen und dann mit einer gabel reinsteh ( Anm. der Übersetzerin : Nein, nicht wie in einem Horrorfilm) ( wie auf dem bild)
Drüber wird nun die Soße gegossen und ordentlich Sesam und Schwarzkümmel verstreut.
den backofen auf 200 grad vorheizen undn dann den fladen solange backen, bis er fettich is,
Allen ein Happy Ramazan


Supi!

Warst schneller. ;)


.
 
Top