Tygrysek
New Member
Meraba aşkım öncelikle sana şunu söleyim bügün beni çok kızdırdın senin 2 tane telofonun var birisi kapalı diyeride nerede bilmiyorum beni çok korkuttun birdaha olmasın bu konuda çok titiz ve dikkatliyimdir çok kıskanc ve agrasisivimdir birdaha böle bir olayla karşılaşmak istemiyorum... Neyse konuya gelelim ben bügün nüsuf dairesine gittim ve ordan nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesini aldım... 1 tane belge kaldı oradan alacağım oda Evlenme Ehliyet Belgesi...ama bu belgeyi alabilmem için sen oradan bana A1 formu diye bir form oluyomuş..o formu alıp bana fax ile göndermen gerekiyor...bende bana göndereceğin A1 formunu nüfus dairesine verip Evlenme Ehliyet Belgesi ni alacağım... bugün izmir konsolosluğunu aradım ama bayram nedeniyle cevap veren olmadı..internet sitesine girdim orada istenen belgelerin bir kısmı yazıyor...ama orada yazan belgelerin dışında yine belge isteyebilirler. o yüzden ben yine telefon ederek tam bir bilgi alacağım istenen belgeler hakkında. araştırmama göre istenen belgeler şunlar...bu belgeler sendende istenebilir..sende hazırla bu belgeleri. farklı belge isteniyorsa yine sana haber ederim. konsolosluğun açık olduğu günler pazartesi perşembe ve cuma..
www.izmir.diplo.de[/URL] bu adres araştırma yaptığım sitenin adresi..sende bak bu siteye
İstenen tüm evraklar asılları ve iki adet fotokopi leri ile ibraz edilmelidir. Eksik evrak vize müracaatınız red edilemesine sebep olur.
Almanya’da evlenmek üzere
Bir vize müracaatında genel olarak ibraz edilmesi gereken belgeler:
•Almanya’ya giriş yapacağınız tarihten itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport
•3 adet biometrik özelliklere sahip vesikalık fotoğraf (altı aydan eski olmamalı) düz ve açık renkli fon önünde çekilmiş olmalı
•oturma izni için eksiksiz doldurulmuş 2 adet müracaat formu (almanca doldurulmalı)
Diğer Belgeler
•Evlenme Ehliyet Belgesi
•yeni tarihli tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (‘düşünceler’ bölümünde tüm nüfus olaylarının belirtilmiş olması gerekir) Uluslararası
•Almanya’da ikamet eden Yabancı uyruklu nişanlının pasaport fotokopisi ve oturma izni fotokopisi
•Basit düzeyde Almanca Bilgisi kanıtı (‘Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin’ A1 düzeyindeki bilgi seviyesi, Goethe Enstitüsü’nün A1 ‘Start Deutsch 1’ (Temel Almanca) sertifikası)
•Vize başvuru formu
ikâmetgah belgesi
www.izmir.diplo.de[/URL] bu adres araştırma yaptığım sitenin adresi..sende bak bu siteye
İstenen tüm evraklar asılları ve iki adet fotokopi leri ile ibraz edilmelidir. Eksik evrak vize müracaatınız red edilemesine sebep olur.
Almanya’da evlenmek üzere
Bir vize müracaatında genel olarak ibraz edilmesi gereken belgeler:
•Almanya’ya giriş yapacağınız tarihten itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport
•3 adet biometrik özelliklere sahip vesikalık fotoğraf (altı aydan eski olmamalı) düz ve açık renkli fon önünde çekilmiş olmalı
•oturma izni için eksiksiz doldurulmuş 2 adet müracaat formu (almanca doldurulmalı)
Diğer Belgeler
•Evlenme Ehliyet Belgesi
•yeni tarihli tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (‘düşünceler’ bölümünde tüm nüfus olaylarının belirtilmiş olması gerekir) Uluslararası
•Almanya’da ikamet eden Yabancı uyruklu nişanlının pasaport fotokopisi ve oturma izni fotokopisi
•Basit düzeyde Almanca Bilgisi kanıtı (‘Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin’ A1 düzeyindeki bilgi seviyesi, Goethe Enstitüsü’nün A1 ‘Start Deutsch 1’ (Temel Almanca) sertifikası)
•Vize başvuru formu
ikâmetgah belgesi