En Güzel Tatlı Tarifleri

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93

Mutfakla ugrasmayi seven insanlari genelde 2'ye ayiriyorum: Yemekci ve Tatlicilar. Yani yemek pisirmeye ya da tatli yapmaya meyilli olan kisiler.

Kendimi de tatlicilar arasinda gördügüm icin bu baslik tamamen bol sekerli tarifler icerecektir.
Deneyecekler icin simdiden afiyet olsun


;)

tumblr_mh6frl1CmN1rexmzyo1_500.gif
 
Zuletzt bearbeitet:
  • Like
Reactions: beren

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Ögrencilere, bekar erkeklere :p
ya da kisa sürede basit ve şık bir kek yapmak isteyen herkes icin ideal olan klasik kek tarifi:

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 bardak seker
-1 bardak zeytin yagi
-1 bardak süt
-1 kabartma tozu
-1 limonun rendelenmis kabugu
-2,5 su bardagi un

Yapilisi:
1) Yumurta ve seker köpük köpük olana kadar mikser ile iyice cirpilir (kekin kabarmasi icin etkili)
2) Ardindan süt, zeytinyagi, kabartma tozu ve un katilir tekrar cirpilir.
3) Son olarak rendelenmis limon kabuklari (kis aylarinda portakal kabugu da kullanabilirsiniz) eklenir ve karistirilir.
4) Karisim istenilen bir kaliba dökülür, 180° firinda yaklasik 40 dakika pisirilir.​

R%C3%BChrkuchen-300x195.jpg
 
  • Like
Reactions: Almancali

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Cay'in yanina kurabiye tadinda
Kandil simitcikleri

Malzemeler:

-125 gr margarin
-1 yumurta
-1 cay bardagi yogurt
-1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardagi un

Yapilisi:
1) Bütün malzemeler bir kapta el ile yogurulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
2) Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verilir, önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizilir.
3) 160° firinda 20 dakika pisirilir.
timthumb.php
 
  • Like
Reactions: Almancali

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Yapmasi 15 dakikanizi almayan pratik
Sufle Tarifi


Malzemeler:

-3 yumurta
-80g bitter çikolata
-Yarım su bardağı un
-50 g tereyağı
-3 yemek kaşığı seker

Yapilisi:
1) İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
2) Tereyağı ve bitter çikolataları tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
3) Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
4) Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.
5) Daha önceden 220° ısıttığınız fırında 8 dk pisirin.

sufle-tarifi-21.jpg
 

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Sütlü ve gercekten cok pratik
Fincan Tatlisi



Malzemeler:

-5 su bardağı süt
-2 kahve fincanı tepeleme un
-2. 5 kahve fincanı şeker
-1 paket vanilin
-1 yemek kaşığı margarin

Yapilisi:

1) Süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
2) Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır.
3) Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. ( Fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız ) Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
4) Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen tatlı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
F6bA4Qz18YVy.jpg
 

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Cikolata toplari

Malzemeler:

-1 kutu sıvı krema (200ml) > Schlagsahne
-160g bitter çikolata
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1,5 paket petibör bisküvi (150g’lık paketlerden)
-Hindistan Cevizi
-Ceviz (dövülmüş)

Yapilisi:
1) Bir tencereye sıvı kremayı boşaltın, üzerine tereyağını ve bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Ocakta kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın ve karıştırın.
2) Karışım katilastiginda ocaktan alın çikolatayı kaynatmayın. Çikolata sosu oda sıcaklığına gelene kadar bisküvileri robotta çekin.
3) Soğuyan çikolata sosunu bisküvilerin üzerine ilave edin.
4) Çok fazla karıştırmadan üzerini streç film ile örtüp buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin.
5) Ardından karışımdan parçalar alarak dilediğiniz boyutta toplar oluşturun. Hindistan cevizine ya da kırık cevize bulayarak servis tabağına alın.
6) Çikolata toplarını buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

zJGVyKK8zD3S.jpg
 

hasbelkader

Well-Known Member
8 Januar 2013
592
587
93
Osmanli mutfagindan bu yana günümüzde degerini koruyan hafif tatlilardan
Güllac Tarifi

Malzemeler:

-200g Güllac yapragi
-1,5 l süt
-1,5 su bardagi seker
-ceviz / findik ici

Yapilisi:
1) Sütün icine sekeri ekleyip bir tencerede kaynayincaya kadar pisirin. Kaynayinca ilitin.
2) Ilik sütün bir kismi firin tepsisine dökülür. Güllac yapraklari teker teker bu süte batirilip sonra kendi tepsisine dösenir.(borcam da olabilir)
3) Yapraklarin yarisina gelince, ortasina ceviz ya da findik ici yerlestirilir daha sonra diger yapraklar dösenir.
4) Kalan süt güllacin üzerine dökülür.
5) Buzdolabinda bir kac saat bekletilir.

Püf noktasi:
Güllaç yaparken en önemli püf noktası sütün oda sıcaklığına kadar bekletilmesidir. Bu sekilde lapa olmayacaktir.

g%C3%BCllac-tarifi.jpg
 
S

Sunguroğlu

Guest
En son paylastigin cok güzel duruyor. :D bazilarinda fotograf yok, zahmet olmazsa tekrar ekleyebilir misin?

simdiden sag ol.
 
  • Like
Reactions: Yaso2.0 and beren