En güzel yemek / börek / salata tarifleriniz

Yaso2.0

Well-Known Member
Arkadasimiz tatli tarifleri icin bir yer ayirdi, bende digerleri icin ayri bir konu acayim dedim.

Haydin bayanlar baylar en güzel tariflerinizi bekliyorum!
 
Zuletzt bearbeitet:

Yaso2.0

Well-Known Member
Ilk tarifi de ben veriyorum. SÜPER mi SÜPER bir pogaca tarifi.

Yapilmasini cok kolay ama lezzeti okadar sahane!

Katmer Pogaca
Malzemeleri:
1 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi sivi yag
1 tane yumurtanin aki
(sarisini üstüne sürmek icin ayiriyoruz)
yarim küp yas maya
2 cay kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
aldigi kadar un :)

Ic harci:
Peynir
Maydonoz
(ben maydonoz yerine kuru nane koyuyorum, herkes bayiliyor)
tere yag veya margarin


Hazirlanisi

ilik sütü hamur legenimize dökelim, mayayi icine koyup erimesini saglayalim. Yag, yumurta aki, seker ve tuzunu koyup hepsini iyice karistiralim. Unu eleyerek yavas yavas ekleyelim (benim bardaklarima göre yaklasik 550-600 gram un aliyor). Hamur elimiz yapismayana kadar un ekleyerek yoguralim. Yumusak ama yapismayacak bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru dinlendirmeden hemen kullaniyoruz. Hamuru 10 esit parcaya bölün, 5 ini kenara koyun.

ilk hamuru elimizle hafif tatli tabagi kadar aciyoruz ve üzerine biraz yag sürüyoruz. ikinci hamuru aciyoruz, ilkin üzerine koyup yine yag sürüyoruz. 3 ve 4 hamur ile de aynisini yapiyoruz, 5 inci hamuru da ayni sekilde ama üzerine yag sürmüyoruz!! Merdane yardimiyla 5 katli hamurumuzu cok ince olmayacak sekilde aciyoruz. Pizza gibi ücgen olusak gibi kesiyoruz. kalin yerine paynirli harcimizi koyup iki kenari birlestirip sariyoruz.

Hamur.jpg hamur1.jpg hamur2.jpg

Hamurlar bitince hepsini firin kagitli tepsiye dizip yaklasik 45-60 dakika mayalanmaya birakiyoruz.
Üzerine yumurta sarisi sürüp isterseniz susam veya cörek ekebilirsiniz.
önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 20-25 dakika pisiriyoruz.

Denemenizi önemle tavsiye ederim!

Not: hepsini tek tek sarmaya zamaniniz yoksa, 5 kat hamuru dörtgen sekilde acabilirsiniz. o halde ic harcini hamurun üzerine komple yayin ve rulo gibi sarin. Sonra 2 parmak kalinliginda dilimler kesin.

hamur3.jpg

Not: resimler alinti, ama aynen böyle oluyorlar!
 

Yaso2.0

Well-Known Member
En pratik ve en hizli Börek tarifim..

Pacanga Böregi
Malzemeler (16 tane)

2 adet Yufka
3 adet sivri biber
3 adet domates
10 dilim Pastirma
rendelenmis kasar peyniri
kizartmak icin sivi yag

Hazirlanisi
Biberleri yikayip ince ince dograyalim. Domatesleri´de soyup cekirdeklerini (yoksa icinde sulanir) cikarip ince dograyalim. Pastirmayi elimizle ufak parcalara ayiralim. Ben cemenini cikartiyorum, istege bagli. Karisima kesinlikle tuz koymuyoruz zaten pastirmanin tuzu yetiyor!

Yufkamizin her birini ücgen seklinde kesiyoruz (1 yufkadan 8 tane cikiyor) . Kalin olan tarafa 1 kasik domatets biber karisimindan koyuyoruz ve üzerine bir kac parca pastirma ekliyoruz. Kasar peynirini de üzerine serpip (ben resimde olanindan daha fazla peynir koyuyorum) yufkalarin köselerini birlestirip cok siki olmayacak sekilde sariyoruz.

pacanga-boregi-hazirla.jpg

Bir tavaya sivi yagi koyup, yag isininca börekleri iki tarafli kizartiyoruz. Yagini cekmesi icin kagit havlu ile serilmis tabaga aliyoruz.

pacanga-boregi-(4).jpg

Yanina birde Kisir ve cay, buyrun size "ani misafir" geldi tarifi :)

NOT: Kizartmak istemeyenler: Yufkalari 4 bölün. Biraz siviyag sürün yufkaya, ic harcini koyup sonra rulo yapip, icine dolanarak sarin (gül sekli). Firin kagitli tepsiye koyun, üzerine yumurta sarisi sürüp biraz cörek serpin, önceden isitilmis firinda 180 derecede üstü kizarana kadar pisirin.

pacanga.jpg
 
E

emire

Guest
Ich bringe die Yufka aus der Türkei mit,ich fahre so oder so mit dem Fahrzeug.Ich packe so 10 manchmal 15 Kilo in eine Styroporbox lege noch Mineralwasser ohne Kohlensäre Tiefgefroren dabei.
Das hält sich super und hier kommen sie in den Tiefkühler,verarbeitet schmecken die dann viel besser als die Yufka hier..
 

Yaso2.0

Well-Known Member
Ich bringe die Yufka aus der Türkei mit,ich fahre so oder so mit dem Fahrzeug.Ich packe so 10 manchmal 15 Kilo in eine Styroporbox lege noch Mineralwasser ohne Kohlensäre Tiefgefroren dabei.
Das hält sich super und hier kommen sie in den Tiefkühler,verarbeitet schmecken die dann viel besser als die Yufka hier..

Das gebe ich dir 100% Recht. Hier die Yufka sind vergleichsweise hart und schwer in Form zu bringen, ohne dass sie sofort reissen.

Ich bringe nach Möglichkeit auch Yufka aus Tr mit, die sind einfach super! Dieses Jahr möchten wir das erste mal mit dem Auto fahren und das meiste was ich mitbringen werde, könnt ihr euch ja jetzt denken :D
 
Top