2 Kisilik
gerekli malzeme :
-2 kabak- 2 dal dereotu
-1 corba kasigi kepekli un ( 30 gr)
-1 yumurta aki
-1tatli kasigi renelenmis kasarpeyniri
-kizartmak icin sivi yag
-tuz, karabiber
Kabaklari temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sikin. Yumurta akini ayri bir kapta kar halinde cirpin. Dereotunu yikayip kiyin. Kepekli unu bir kaba alip kasarpeynir, tu ve karabibele harmanlayin.
Dereotu ve kabagi ekleyip karistirin. Yumurta akini azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karisim elde edinceye kadar karistirin. Kizartmak icin siviyagi tavada kizdirip kabakli karisimdan kasik kasik alarak ilave edin.
Iki tarafi da kizarinca kagit havlu üzerine alip fazla yagini cektirin. Sicak servis yapn
herkese afiyet olsun
gerekli malzeme :
-2 kabak- 2 dal dereotu
-1 corba kasigi kepekli un ( 30 gr)
-1 yumurta aki
-1tatli kasigi renelenmis kasarpeyniri
-kizartmak icin sivi yag
-tuz, karabiber
Kabaklari temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sikin. Yumurta akini ayri bir kapta kar halinde cirpin. Dereotunu yikayip kiyin. Kepekli unu bir kaba alip kasarpeynir, tu ve karabibele harmanlayin.
Dereotu ve kabagi ekleyip karistirin. Yumurta akini azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karisim elde edinceye kadar karistirin. Kizartmak icin siviyagi tavada kizdirip kabakli karisimdan kasik kasik alarak ilave edin.
Iki tarafi da kizarinca kagit havlu üzerine alip fazla yagini cektirin. Sicak servis yapn
herkese afiyet olsun