Was lest ihr ??

B

Bali Bey

Guest
Beyaz Atlı - Ahmed Günbay Yıldız

Ahmed Günbay Yıldız, iç içe geçen hikâyelerle kurduğu yeni romanı Beyaz Atlı’da gençlere sesleniyor: Umutların tükendiği yerde hayat da tükenir. Gençlik hülyalarının insanı kuşattığı, kötülüklerin kol gezdiği bir dünyada her şeye ve herkese rağmen kararlı adımlar atmak, zorluklara göğüs germek ve doğru sonuca ulaşmak sabır gerektirir.

Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Şafak, hiç görmediği annesini bulmak ve karşılaştığı haksızlıklarla baş edebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir. Babasıyla yakınlık kuramayan Şafak, dedesiyle ve köyün bilge kadını Bahar Ana’yla sırdaşlık eder. Şafak, kendisine diş bileyen Selman Ağa ve oğullarının tuzaklarına maruz kalır, annesine ulaşma yolunda türlü engellerle karşılaşır. Okumak için gittiği İstanbul’da Yunus Baba’dan ve Seyit Karabey’den destek alır. Bu arada Şafak’ın gönlünde kimseye dillendiremediği bir sevgi kök salmaktadır…

Ahlaklı yaşamayı şiar edinmiş Şafak’ın mücadelesini okurken, kendinizden izler görecek, cevapsız kalmış sorularınıza yanıt bulacaksınız.

B

Bali Bey

Guest
Çaka Bey - Yavuz Bahadiroglu

Günü kavramak için dünü anlamak lazım... Dün, tarihtir. Ancak kuru bilgi yığınlarıyla tarihi anlamaya imkan yoktur. İşin sırrı ayrıntılarda saklıdır. İyi kavranması gereken gerçekler ayrıntılardadır. Tarihi ayrıntılarıyla kavrama arayışı bizi romana götürür: Gölgede kalmış değerleri sadece romanda buluruz. Çaka Bey’i romanlaştırmak da zaten böyle bir arayışın parçasıdır. İlk Türk Amirali olarak ünlenen Çaka Bey ile çevresinde bir devrin, hatta devirlerin tüm detaylarını bulabilirsiniz. Ayrıca Selçuklu’yu büyüten unsurlarla birlikte bitiren hastalıkları da keşfedeceğinizi sanıyoruz. Artık bunun ışığında yeni dünyayı kucaklayabilir, hatta geleceği idrak hususunda isabetli adımlar atabilirsiniz.

Her şey çaka beyin bizansa esir düşmesi ile başlıyor. esir pazarında satılması, bizans zindanlarında ağırlanması, kaçışı ve ülkesine dönüp bizansa savaş açması ve muhteşem bir donanma kurması ve zekası insanda hayranlık uyandırıyor. tam selçuklu sultanıyla birleşip bizansı ortadan kaldıracakken bizansın oyunları ve entrikaları herşeyi mahveder. kılıçarslan hayatında en pişman olacağı şeyi yapmıştır: çaka beyi öldürtmek. çaka beyin ölümü insanı çok derinden etkiliyor.

B

Bali Bey

Guest
Limit Siz
Melih Arat
line.png

pixel_trans.gif

Sıraradanlıkta nasıl kurtulur ve nasıl sıra dışı başarılara imza atarsınız?
Kendinize güvenmeye başlamak için ne yapmak gerekiyor''
Kısa sürede yüzlerce kitap okumanın sırrı nedir?
Projelerle kişisel gelişim konusunda aldığınız yolu nasıl yedi sekiz kat artırırsınız?
Hangi araçlar, gerçekten bizim öğrenmeyi (iğrenmemizi sağlar'
Dâhi değil, arna işlek ve kıvrak zekâlı olmanın formülü nedir?
Yaşamınızı başarı, zenginlik ve mutluluk için nasıl planlarsınız?
Bu soruların cevaplarını öğrenmek için kişisel gelişim yolunda vitesinizi 7'ye takın Melih Arat, Limit Siz'de. size sıra dışı başarılara imza atmak, kendini geliştirmek, öğrenmeyi öğrenmek gibi konularda sıra dışı cevaplar verecek.

Melih Arat kişisel gelişim yazarlarının Mercedes'i...
Haluk Imamoğlu
Sizi okumak sadece düşündürmekle, zevk vermekle kalmıyor; ifşanı harekete geçmek için dürtüyor.
- Pelin Seyidoğlu
İnsanların yaşamını değiştiriyorsunuz. Sadece beni değil, çevremdekiler! de etkilediniz.
- Selim Cenda
Sıkıştığım anlarda sizi okuyunca lıep bir çıkış yolu buluyorum. Teşekkürler!..
- Belül Altınel
Sahilde bir çayın yanında giden en iyi iki şey: Simit ve Melih Arat yazıları!..
- Hakan Turgut
Sıradan bir satıcıyken sızın düşünme stilinizle Türkiye'de satış şampiyonu oldum İnsanın sadece utkunu açmıyor, başarıya taşıyorsunuz.
- Mehmet Koca Bıyık
Karar almak artık benim için çok kolay. Ne zaman karar almam gerekse biriktirdiğim Melib Arat yazılama bakıyorum. Cevap orada bazır bekliyor. İyi ki varsınız!..
- Zeynep Saçmacı
Gülümseyen gözler, kıvrak bir zekâ. insanları düşündürmek ve potansiyellerinin doruğuna çıkarmak jsteyen bir kafa. Ve bunu çok iyi başarıyor. İşte Melih Arat.
- Kandil Akıncı
Melih Bey. sizden başka hiçbir yazarın yazısını evde ber sabab kahvaltı sofrasında yüksek sesle okumuyoruz. Hatta sizin yazılarınızı bizzat annem okuyor. Ailemizin yazarısınız. Ailecek yaşama bakış açımızı değiştiriyorsunuz Sizi çok seviyoruz.
- Semaşen Tuğra

B

Bali Bey

Guest
Gurbeti Ben Yaşadım - Ahmed Günbay Yıldız

Birbirinden nefis ve ünlü romanlarıyla okuyucularının gönlünde taht kuran "Ahmet Günbay Yıldız" bu romanıyla sizi yaşanmış bir hayata götürecek.
Gerçek bir hayat hikayesi olan bu eser yıllarca okunulacak, nesilden nesile tavsiye edilecek, unutulamayan romanlar arasına katılacaktır.
Gurbeti Ben Yaşadım, halkımızın romanı...