Was lest ihr ??

B

Bali Bey

Guest
Gençlik ve Aşk - Cemil Tokpınar

Sevginin, en yoğun ve en coşkun bir şelâle gibi çağlamasını anlatan aşk, insanları birbirine bağlayan bir büyüdür sanki. İyidir, güzeldir; ama bir çileler ve ızdıraplar yumağıdır. Âşık olunca mutluluktan uçar, bulutların tepesine sanırsınız kendinizi. Geceleriniz bile billur bir gündüz berraklığındadır. Bazen de gökkubbeyi süsleyen yıldızlar ateşten top gibi başınıza düşer. Ağaran gündüzleriniz, Zifiri karanlık bir gecede daha çok sıkar sizi. İçiniz kararır, umutlarınız söner, gözleriniz yaşarır. Âşıksanız, dünyaya çile çekmeye gelmediniz. Nerde boynu bükük bir genç görsem, içim sızlıyor, yüreğim yanıyor ve onu nasıl güldürebilirim, diye düşünüyorum. Bu amaçla, aşk ve evlilik sorunlarına karşı çözüm önerileri sunuyorum burada, hem bekarların, hem de evlilerin ihtiyacı olan bir "aşk metodolojisi" var. Kitabı okurken satırlara sinen sizden bir şeyler hissedeceksiniz. Şaşırmayın. Masallardaki aşkı değil, sizin aşkınızı anlatıyor, sizin yaşadıklarını yaşıyor, gözyaşlarınıza ortak oluyorum. Ama böylesi, ağlamak için değil; birlikte gülmek için. ...

B

Bali Bey

Guest
yildirimbayezid.jpg

Yıldırım Bayezid - Okay Tiryakioğlu

Yıldırım lakaplı Şehzade Bayezid, alazlanıp yanan bir entrika çemberinin içinde tahta geçti. En yakınında bulunan Alkan Boğa'nın, kardeşi Yakup'u da yanına katarak ettiği ihaneti seziyordu. Kendisine diş bileyen, kalabalık haçlı ordularının entrikalarını ensesinde hissediyordu. Kadı Burhaneddin'in gölgesini yanı başında görüyor, Anadolu ve uç beylerinin emniyet hislerini bertaraf ettiğini biliyordu. "Adımlarını sağlam basan, yüreğindeki korkuyu da söker atar!" dedi ve mertçe sarıldı belindeki baltaya, düştü harp meydanlarına. Zekâsıyla ve bileğiyle kazandığı onca zaferden sonra Bayezid'in önünde kim durabilecekti artık? Hangi kalleş tuzak onun saltanatını ayağına dolayabilecekti?

Tarihi romanların vazgeçilmez ismi, ödüllü yazar Okay Tiryakioğlu'nun, Yıldırım Bayezid'in tahta geçiş ve yükseliş dönemini anlattığı bu muhteşem kurguyu soluksuz okuyacaksınız.

Majnomon

Well-Known Member
B

Bali Bey

Guest
383265.jpg

Kara Kutu Operasyonu

Televizyon

Sizin tek dostunuzdur.

Sizi hiç bir zaman hiç bir yerde yalnız bırakmaz.

Sabah kalktığınızda hemen onu açarsınız. Yemek yerken size eşlik eder. Bir misafiriniz geldiğinde

Onu ağırlar. Akşam, haberleri ondan öğrenirsiniz.

Çocuklarınıza bakıcılık yapar. Canınız sıkkınsa

Sizi güldürür. Rahatlamak istediğinizde

karşısına Geçer ağlarsınız. Siz

Televizyonsuz yapamazsınız. Çünkü ona bağımlısınız.

B

Bali Bey

Guest
Psikoloji - Yavaşla ! Bu Dünyadan Birkere Geçeceksin - Doç. Dr. Kemal Sayar

Kemal Sayar, YAVAŞLA’da, sadece modern zamanlarda hayatımıza hakim telaşı ve değer kaybı eleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bize yeni ‘bakma’ ve ‘duyma’ biçimleri sunuyor. Yunus’un “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için/Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim” dizeleriyle başlayan kitap, içerdiği konuların yanı sıra, meseleleri ele alış biçimiyle de dikkati hak ediyor. İçinde bulunduğumuz çağ, ‘şimdi’yi yaşamamıza fırsat vermiyor, her şey gelecek için yapılıyor. Aynı anda o kadar çok şey yapıyoruz ki insani ilişkilerimiz gün içinde hallediliveren işlerden sadece biri haline geliyor. Ebeveyn olmanın önemi kariyer sahibi olmanın karşısında güç kaybediyor. İşkoliklik, kendine sevdalanmanın değişik bir örneği olarak genç profesyoneller arasında yükseliyor. Hayatın ritimlerini pazarın ritimlerine ayarlayan, ancak paraya tahvil edilebilen değerlere önem atfeden yeni bir benlik, küresel rüzgârla birlikte dünyaya yayılıyor.

http://www.timas.com.tr/kitaplar/psikoloji/kemal-sayar-kitapligi/yavasla.aspx

B

Bali Bey

Guest
684130.jpg

Kitabi okurken artik kendime sormaya basladim, yazar cocugun yedigi dayaklarin sayisini abartti mi diye?
Ve bir insan bu kadar mi degersizdir ki, kücücük yasinda oradan oraya sürüklenir....
insanlik ölmüs diyorlar ya, kitapda bu acikca görülüyor, bazilari gercekten insan degil..
Yazik gercekten...
Gerci kitabin sonu fena degil ama ne bileyim, tuhaf iste.....

Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: