En Güzel Tatlı Tarifleri

hasbelkader

Well-Known Member
Kendimi bildim bileli ögrenciyim bu yüzden pratik, hizli ama tadi 10 numara olmasi gereken tariflere yogunlastim. Zor gibi gözüken Güllac misali tatlilarimiz bile aslinda kolayca herkesin elinden gelir diye düsünüyorum istek olsun yeter ki.

Ben tesekkür ederim @aleynanaz1 :)
 

hasbelkader

Well-Known Member
@Sunguroğlu silinen resimleri tabi ki ekliyorum:


Fincan tatlisi


fincan-tatlisi--20150106083923587.jpg


Cikolata toplari

Hindistan-Cevizli-%C3%87ikolata-Toplar%C4%B1.jpg


ilginiz icin sag olun =)
 

hasbelkader

Well-Known Member
Hepimizin bildigi islak kek'in alternatifi
Aglayan Kek


Malzemeler:

-4 yumurta
-1 su bardagi seker
- 2 yemek kasigi süt
- 1,5 su bardagi un
- 1 kabartma tozu
- 1 cay bardagi kakao
- 1 yemek kasigi siviyag

Keki islatmak icin:

-2 su bardagi süt

Üzeri icin:

- 1 paket krem santi / sivi krema > Schlagsahne
-1 paket cikolata sosu

Yapilisi:
1) Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülürek 170C fırında pişirilir.
2) İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
3) Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır (Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir). Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır.


Kolay-A%C4%9Flayan-Kek-3.jpg
 

Yaso2.0

Well-Known Member
Almanyada güllac yapragi aliniyor mu? Hic dikkat etmedim.

Yapilisi Tepsi Böregi gibi ama tatli hali.

Bende hic yemedim güllac ama okadar güzel görünüyor mutlaka denemeliyim!

Sen böyle güzel ve kolay tarifler paylasmaya devam et :)
 
S

Sunguroğlu

Guest
Iyi aksamlar @Sunguroğlu!

Osmanlı yazmasaydı, o zaman da mı güzel olurdu, merak ettim simdi?

Veya Osmanlı olmasaydı.

:cool::cool::cool:



Edit: Neden sordum biliyor musun? Gülücük var da cümlenin sonunda, ondan. :p :oops: :p

Iyi aksamlar beren,

Yemek'te tatli da dahi Osmanli tatlisini mi tutacagiz canim, tamamen icimden geldi, güldüm :D

@Sunguroğlu silinen resimleri tabi ki ekliyorum:


Fincan tatlisi


fincan-tatlisi--20150106083923587.jpg


Cikolata toplari

Hindistan-Cevizli-%C3%87ikolata-Toplar%C4%B1.jpg


ilginiz icin sag olun =)

Tesekkürler.


Fincan tatlisi da cok güzel duruyor.
 

hasbelkader

Well-Known Member
Arasi Muhallebili Revani Tatlisi

Malzemeler:

keki için;

-3 yumurta
-yarım su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı un (tepeleme dolu)
-1 paket kabartma tozu

muhallebisi için;​

-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı toz şeker

şerbeti için;

-2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-yarım limonun suyu

Yapilisi:
1) Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için küçük bir tencerede su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, 10dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
2) Şerbeti soğurken tatlının keki hazırlanır. Önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltılır.190 derece fırında pişirilir.
3) Kek pişerken tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için vanilya harç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
4) Kek fırından alındıkta sonra 10-15 dk sıcağının çıkması beklenir. Ortadan ikiye ayrılır. Daha sonra her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat halinde kesilir. Alt kat tekrar fırın kabına yerleştirilir. Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirilir. Muhallebi tekrar çırpılıp kekin üzerine yayılır. 2. kat kek kapatılır. Şerbetin kalanı da üzerine boşaltılır ve buzdolabında 3-4 saat kadar sogutulur.
muhallebili-revani-tarifi-foto-2.jpg
 
Top