Cikolata toplari
Malzemeler:
-1 kutu sıvı krema (200ml) > Schlagsahne
-160g bitter çikolata
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1,5 paket petibör bisküvi (150g’lık paketlerden)
-Hindistan Cevizi
-Ceviz (dövülmüş)
Yapilisi:
1) Bir tencereye sıvı kremayı boşaltın, üzerine tereyağını ve bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Ocakta kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın ve karıştırın.
2) Karışım katilastiginda ocaktan alın çikolatayı kaynatmayın. Çikolata sosu oda sıcaklığına gelene kadar bisküvileri robotta çekin.
3) Soğuyan çikolata sosunu bisküvilerin üzerine ilave edin.
4) Çok fazla karıştırmadan üzerini streç film ile örtüp buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin.
5) Ardından karışımdan parçalar alarak dilediğiniz boyutta toplar oluşturun. Hindistan cevizine ya da kırık cevize bulayarak servis tabağına alın.
6) Çikolata toplarını buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.