Aşure

S

semeyale

Guest
Da ja morgen Aşure günü ist dachte ich mir ich liefer Euch mal das passende Rezept!

Zutaten:
Wasser
60 gr. weiße Bohnen
60 gr. Kichererbsen
100 gr. Rundkornreis
225 gr. Weizen (aşurelik buğday)
120 gr. getrocknete Aprikosen
120 gr. Rosinen
120 gr. getrocknete Feigen
60 gr. Wallnüsse
60 gr. Haselnüsse
400 gr. Zucker
Prise Zimt
2EL Speisestärke
Milch
3EL Rosenwasser

Zubereitung:
Bohnen, Kichererbsen, Reis und Weizen über Nacht (getrennt) in Wasser einweichen.

Weizen, Kichererbsen und Bohnen in frischem Wasser getrennt weich kochen.

Kichererbsen und Bohnen häuten.

Das Trockenobst in Wasser 10 Minuten kochen, Wasser abgießen und Obst kleinschneiden.

Nüsse zerstoßen.

Reis, Bohnen und Kichererbsen zum Weizen geben und kurz köcheln lassen.

Trockenobst und Nüsse hinzufügen.

Den Zucker langsam nach und nach unterrühren (gut rühren).

Die Speisestärke mit etwas Milch verrühren. Ein wenig heiße Flüssigkeit unterrühren und alles zu den restlichen Zutaten dazugeben.

Aufkochen lassen und Rosenwasser dazugießen. Prise Zimt dazu und abkühlen lassen. Bei Raumtemperatur servieren.

LASST ES EUCH SCHMECKEN!!!! :p
 
C

cokomel

Guest
AW: Aşure

Merhaba semeyale,oniki imamlar gectimi ?, allah, her sene unutuyorum, her sene annemlerde küsüyorlar bana.selamlar


cild.. heute ist der letzte tag.. allah orucunuzu kabul etsin..
;)


semeyale.. wir haben schon vorgestern asure gehabt .. und auch lecker gekocht.. verteilt und selber gegessen..

so wie meine mutter asure kocht.. so kann es keine frau kochen.. *behaupte ich einfach*
rezept ist zu umfangreich.. aber ich habe letztens im net ein rezept gefunden die ich gut fand..

http://aladilek.blogspot.com/2006/06/asure-die-ssse-suppe.html

*ich gehe noch bissel asure löffeln*
;)
 
L

Lalezar2006

Guest
AW: Aşure

Tut mir das doch nicht an :( .... Asure cok lezzletli,... Habe jetzt richtig Appetit bekommen...

@Coko...bir kasik bizede uzak ne olur,...:(
 
C

cild1

Guest
AW: Aşure

cild.. heute ist der letzte tag.. allah orucunuzu kabul etsin..
;)


semeyale.. wir haben schon vorgestern asure gehabt .. und auch lecker gekocht.. verteilt und selber gegessen..

so wie meine mutter asure kocht.. so kann es keine frau kochen.. *behaupte ich einfach*
rezept ist zu umfangreich.. aber ich habe letztens im net ein rezept gefunden die ich gut fand..

http://aladilek.blogspot.com/2006/06/asure-die-ssse-suppe.html

*ich gehe noch bissel asure löffeln*
;)

cokomel, tessekkürler canim, yarin annemlerle dögüsürüm, geschieht mir recht!es mag ja sein, dass deine mama eine gute asure kocht, meien kocht aber besser, ganz bestimmt ( ist nicht ernst gemeint, gel).sei lieb gegrüßt
 

Meriyam

New Member
AW: Aşure

17 Şubat 2005

AŞURE


Bu tarifi cumartesi yayınlayacaktım. Bu cumartesi Aşure günü. Fakat önceden hazırlık yapmak isteyenler olabilir diye bugün yayınlıyayım dedim. Aşure tarifini önce Büyük Yemek Kitabına göre yazacaktım. Fakat aşamaları çok karmaşık geldi. Ayrıca portakal, portakal kabuğu, nışasta ve havuç vardı malzemelerinde. Pek içime sinen bir tarif değildi. Bu yüzden 7 senedir yaptığım aşurenin tarifini yazdım. Ayrıca aşureyi cumartesi sabahı yapmayı düşünüyorum. Resmini de o zaman ilave edeceğim. Ben genelde malzemeleri kaynatıp pişmiş bir halde aynı tencereye boşaltma aşamasına gelmeden o şekilde bırakıyorum. Sabah kalkıncada hepsini tekrar ısıtıp (kaynatmıyorum) aynı tenc ereye aktarıp sonraki aşamalarına devam ediyorum. Yani kuru baklagiller ve kuru meyvaları akşamdan hazırlıyorum. Sabahleyinde sadece şekerini karıştırmak ve taze meyvaları katmak kalıyor. Bu şekilde yapmak bana daha pratik geliyor. Hem daha az zamanımı aldığını ve günümü de bu şekilde öldürmediğimi düşünüyorum. Ama tercih sizin tabiiki.

MALZEMELER;
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım su bardağı nohut
  • yarım su bardağı kurufasulye
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 10-15 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
  • 1 adet elma
  • 2 su bardağı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
  • tarçın
YAPILIŞI;
  1. Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
  2. Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
  4. Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
  5. Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
  6. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
  7. Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.
Afiyet olsun, sehr lecker.... :smile:

selam Meriyam
 
Top