Was lest ihr ??

aleynanaz1

Well-Known Member
Mükerrem Çetinalp
SAVAŞ YAYINLARI
Güneydoğu Anadolu'nun tarihi zenginliklerine sahip en önemli şehirlerinden Urfa'da doğmuş büyümüş bir genç kız ile Kafkasya'dan göç ederek Türkiye'ye gelmiş genç bir adamın hayatlarının,
bir noktada kesişmesi ile ortaya çıkan bir ailenin öyküsüdür bu kitapta anlatılanlar...

Farklı kültürlere sahip iki insanın yaşadığı kültür karmaşasının yaşamları üzerinde oynadığı roller, çocuk yaşta evlendirilmiş ve peş peşe evlat sahibi olmuş bir çocuk annenin dramatik yaşam öyküsüdür... Okuması, yazması olmayan bir çocuk kadının yedi çocuğuna bakabilmek için onuruyla verdiği hayat kavgalarını, annelik mesuliyetiyle evlatlarına nasıl da kahramanca kol kanat gerdiğini birisi MS, diğeri akciğer kanseri olan dört erkek evladını kaybetmenin acısını anlatıyor...

Yedi çocuklarının her birisi kendi yazgılarını yaşarlar, sadece birisi baş kaldırır... O, tarikatçı babanın Atatürkçü kızıdır... Daima şansını zorlayarak kendine yazılmış olan kaderini değiştirmeye çalışır... Bunda ne kadar başarılı olabildiyse kitabın içindeki satır aralarında mevcuttur...

(Okudum ağladım-ağladım okudum)

select.php

S

Sunguroğlu

Guest
4611_Vasiyet-Halit_Ertugrul652.jpg

VASİYET, her okuyucumuza ısrarla tavsiye ettiğimiz, yaşanmış bir eserdir.
VASİYET bu toplumda yaşayan herkesin özlemleri, hayalleri ve acılarıdır.
VASİYET, işledikleri hataların kurbanı olarak, hayatlarını karartan insanların ve özellikle gençlerin çığlıkları, imdat sesleri, “Biz yaptık, siz yapmayın!” feryatlarıdır.
VASİYET, aklı çökmüş, kalbi bozulmuş, yüreği parçalanmış ve çaresizliğin girdabında çırpınan çaresizlerin son çağrısı, son yalvarışıdır.
VASİYET, günahlarının içinde alev alev yanan kişilerin son isteği, son arzusudur.
VASİYET’te seçilen örnekler öylesine tanıdık ve her ailenin yaşadığı öylesine önemli hususlardır ki, insanın okuyup da etkilenmemesi, dersler çıkarmaması mümkün değildir.
Gençlik yıllarının delidolu hayalleriyle yapılan hatalar, işlenen günahlar ve bunun karşısında ailelerin yaşadığı dramlar bütün gerçekliğiyle gözler önüne serilmiştir.
VASİYET, yaşanmadan önce okunması gereken bir hayat dersi ve bir yol haritasıdır.
VASİYET, herkese vasiyet olunur.
Öyleyse, buyurun…

nby768y.jpg

Selim ve Hande... Yine bir Halit Ertuğrul klasiği... Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet ve Aysel adlı kitaplarıyla gönülleri fetheden, satış rekorları kıran Halit Ertuğrul yine yüreğinizi titretecek bir esere daha imza atıyor. Zengin bir hayat yaşarken, babasının kumar ve kadın tutkusu yüzünden yoksul bir hayata sürüklenen Selim'in ve ailesinin dramı gözlerinizi yaşartacak. Ablasının kötü yola düşüp hastalanması, babasının ortadan kaybolması, annesinin bütün bu felaketlere rağmen tevekkül göstermesi ve genç Selim'in böyle bir ortamda kendisini seven zengin kız Banu ile dindar kız Hande'nin arasında bocalayışı nefesinizi kesecek. Kısacası Halit Ertuğrul'un her eserinde olduğu gibi Selim ve Hande adını taşıyan bu eserle de coşacak, üzülecek, ağlayacak, gülecek ve bu kitabı okuması için herkese tavsiye edeceksiniz.

Yaso2.0

Well-Known Member
448_Imamin_Manken_Kizi-Emine_senlikoglu431.jpg

Ahşap evin üzerindeki kar eridikçe içeriye sular damlamış, her taraf ıslanmıştı.

Evin genç kızı Fatma, eline aldığı kapları akan yerlere yerleştirirken isyan ediyordu.

- Bıktım artık, bıktım. Beni duyuyor musun anne! Söyle şu kocana bizi doğru dürüst bir eve taşısın.

Fatma kin ve nefretle isyanına devam ediyordu.

- Zaten evimizden iyice utanır oldum. Arkadaşlarımı bile davet edemiyorum.

- Kızım, evladım, şükret halimize, bunu bulamayanlar da var. Baban birazda gelir. Sanıyorum son rekatı kıldırıyor. Sesin neredeyse camiden duyulacak. Biraz yavaş konuş.

Bu türk kitap evinden bir daha siparis vermeyecegim...

Önce 3 hafta habersiz bekledim.

sonra mail attilar "kitaplariniz türkiyeden gelecek,1 hafta daha sürebilir"

bir hafta sonra paypal dan paranin bir kismini iade edip "size ulasamiyoruz" diye mesaj atmislar.

Imamin manken kizi gelmemis :mad::mad:
öteki kitabi yollamislar sadece.

neyse ki 3 ay sonra kendim tr ye ucuyorum, bolca kitap alip dönecegim!

HeyÖzgürlük

Well-Known Member
Bu türk kitap evinden bir daha siparis vermeyecegim...

Önce 3 hafta habersiz bekledim.

sonra mail attilar "kitaplariniz türkiyeden gelecek,1 hafta daha sürebilir"

bir hafta sonra paypal dan paranin bir kismini iade edip "size ulasamiyoruz" diye mesaj atmislar.

Imamin manken kizi gelmemis :mad::mad:
öteki kitabi yollamislar sadece.

neyse ki 3 ay sonra kendim tr ye ucuyorum, bolca kitap alip dönecegim!

Hab ich gerade auf ebay gefunden für 6,95€ (habs gegooglet weil ich den tital interessant fand :D)

HeyÖzgürlük

Well-Known Member
Mauertänzer - Andrea Busfield

Für Fawad ist Afghanistan das Land der Abenteuer, der Poesie und der Traditionen - trotz des beschwerlichen Alltags im kriegsgezeichneten Kabul. Als der Elfjährige mit seiner Mutter in eine WG mit westlichen Journalisten zieht, bleibt der Kulturschock nicht aus: Der trinkfeste James sitzt halbnackt in der Sonne, die blonde May schwärmt für Frauen, und die emanzipierte Georgie liebt einen mächtigen Paschtunen. Fawad will seine Mutter vor diesen Sünden beschützen, zugleich ist er hingerissen von der fremden Lebensweise.

9783746626017.jpg

S

Sunguroğlu

Guest
99499.jpg

“Gece şafağa dokundu dokunacaktı ama Dolunay önündeki yeni dünyanın sevinci ve tedirginliği içinde çırpınışlar veren yüreğini direnişe çağırıyordu, camın ardındaki puslu dünyayı pırıltılı gözleriyle kurcalarken…” Dolunay, tüm engellere rağmen gökyüzündeki bulutları dağıtıp, kalemiyle dünyasını aydınlatabilecek mi?

Ahmed Günbay Yıldız, İstanbul Yüzlü Kadın’da ahlak, aile ilişkileri, cinsiyet ayrımı gibi kavramları sorgularken, okurlarını soluksuz ve düşündürücü bir serüvene davet ediyor…

1460.jpg

Gençler, geleceğimiz.
Gençler, ancak güzel gönüllü örneklerle güzelleşir.
Gönlü en güzellerden birisidir Akif Dede.
Çünkü o, hayatı ve eserleriyle gönülleri fethetti. Nesilleri fethetti.
Gençler!
Ondan kalan emaneti taşımaya,
İnancının bayrağını yükseltmeye,
Asım`ın nesli olmaya,
Yeni bir Çanakkale ruhuyla kendine gelmeye, özüne dönmeye,
Akif Dede`yi yeniden ve derinlemesine keşfetmeye,
Akifçe yaşamaya, Akif olmaya,
Onu anlamaya, onun yüreğinde yer almaya,
Ona yâr olmaya,
Var mısınız?
Cevabınız “evet” ise, bu eser tam size göre…

Zuletzt von einem Moderator bearbeitet:
S

Sunguroğlu

Guest
51hCT49AjzL._SX345_BO1,204,203,200_.jpg

Ellerim bağlı bir halde kendime geldiğimde, lüks eşyalarla döşenmiş salonun duvarında loş ışık huzmeleri halime ağlıyor gibiydi.
Kendimi paralayan bir çığlıkla haykırdım “Burası da neresi!” diye. Ürkütücü yüzlü, keskin bakışlı, merhamet duygusundan eser olmayan iri yapılı bir kadın anında başıma dikiliverdi.

-Sakin ol yavrucak, dedi. Hayatın başındayken, senin gibi genç ve güzel bir kızın erken veda etmesini istemezsin herhalde. Bak güzelim, burası ‘mutluluk evi’dir. Buraya senin gibi güzel kızlar gelir, müşterisini bekler.

Beynime şimşek gibi giren bir kıvılcım, bir anda bedenimi ateş topuna çevirmişti. Ondan sonrasını duyamamıştım zaten...