Was ist das Ziel des Lebens?

Status
Es sind keine weiteren Antworten möglich.
E

emire

Guest
Es gibt kein Ziel im Leben,man bildet den Sinn sich erst später ein..
Es ist vorbestimmt allein schon was deine Eltern gewesen sind,der Mensch wird durch seine Gene bestimmt.

Sophia2

Well-Known Member
Das sind Klischees.
Vielleicht eine Antwort, sich ein Leben aufzubauen, wo man zufrieden ist.
Allerdings schmiedet das Leben unvorhersehbare Pläne, worauf man keinen Einfluss wirklich hat.

Yaso2.0

Well-Known Member
Ich denke, es gibt keine Allgemein gültige Formel, was das Ziel des Lebens ist, sondern ein Ziel, welches sich jeder einzelne für sein Leben vorstellt.

Mein Ziel ist es, in Zukunft keinerlei Energie in meinem Leben zu verschwenden. Mich nicht mehr ständig mit Dingen aufzuhalten, die es nicht mal Wert sind, sich Gedanken drüber zu machen. Ich möchte keine negative Energie mehr produzieren und Zeit verschwenden und dadurch positive Energie ungenutzt lassen und dadurch Zeit vergeuden, die ich nie wieder zurück bekomme!

Sophia2

Well-Known Member
@Yaso2.0 das finde ich auch erstrebenswert.
Für mich hab ichs aufgegeben, mir irgendwelche Ziele zu setzen.
Ich halte davon eh nichts ein und manches kommt anders als man denkt
Natürlich verändert man sich auch aufgrund der Erfahrungen, die man im Leben macht.
Was ich z.B.nicht mehr mache, auf irgendwas zu warten, sondern
mache die Dinge, die ich tun will.

beren

Well-Known Member
Hedeflerden birisi mutlaka kendimiz gibi olmaya calismak olmalidir! Bazi insanlar bunu zararsiz görebilir veya önemsemeyebilir ama bu sahsen iyi bir sey degil.
Kendini oldugun gibi tanitmak degil de, olmak istedigin gibi anlatmak, yapmadigin seyleri yapiyorum gibi göstermek. hazir olmadigin seyleri, hazirim gibi yansitmak karsimizdaki kisiyi hayal kirikligina ugratir, bizi de ilerde mutlaka bunalim'a itebilir. kim bunalima girmek ister?

...

Konuyu toparliyorum; insan kendisini oldugu gibi anlatmali veya bu halinden memnun degilse, olmak istedigi gibi olmadan kimsenin karsisina fazla cikmamalidir.

Veya:

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.

Güneş gibi ol şefkatte, merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Mevlana Celaleddin Rumi

Anlamı:

İnsanlar nasıl bir kişiliğe sahipse o şekilde gözükmelidir veya nasıl gözüküyorlarsa ona yakışır olmalıdırlar. Aksi takdirde iyi insanlar ise kıymetleri bilinmez, kötü kimseler ise haddinden fazla kıymet kazanırlar ve zarara uğratırlar.

Simdi bu sence hayatın anlamı mı?

(Ben bu sözü Hacı Bektâş-ı Velî´den diye de biliyorum.)

S

Sunguroğlu

Guest
Veya:

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.

Güneş gibi ol şefkatte, merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Mevlana Celaleddin Rumi

Anlamı:

İnsanlar nasıl bir kişiliğe sahipse o şekilde gözükmelidir veya nasıl gözüküyorlarsa ona yakışır olmalıdırlar. Aksi takdirde iyi insanlar ise kıymetleri bilinmez, kötü kimseler ise haddinden fazla kıymet kazanırlar ve zarara uğratırlar.

Simdi bu sence hayatın anlamı mı?

(Ben bu sözü Hacı Bektâş-ı Velî´den diye de biliyorum.)

Cevap icin tesekkürler beren hanim,

benim söylemek istedigim suydu; ilerde nasilsa ortaya cikacak, niye kendimizi degil de baska bir tipi anlatiyoruz? veya neden düsündügümüz gibi olabilecegime inanmiyor ve olur mu diye arastirmiyor da, yalanlarla hem kendimizi hem de baskalarini oyaliyoruz? Arayis icine girmek kendimizi aldatarak yasamaktan daha anlamli. ifade etmek istedigim bu. yalniz, hayatin anlami bu diyemem tabii ki, sadece bir tane örnekte bulundum...
damla, göl, deniz bunlar hic bir olur mu? :)

beren

Well-Known Member
Cevap icin tesekkürler beren hanim,

benim söylemek istedigim suydu; ilerde nasilsa ortaya cikacak, niye kendimizi degil de baska bir tipi anlatiyoruz? veya neden düsündügümüz gibi olabilecegime inanmiyor ve olur mu diye arastirmiyor da, yalanlarla hem kendimizi hem de baskalarini oyaliyoruz? Arayis icine girmek yalanlarla yasamaktan daha anlamli. ifade etmek istedigim bu. yalniz, hayatin anlami bu diyemem tabii ki, sadece bir tane örnekte bulundum...
damla, göl, deniz bir olur mu? :)

Haklisin olmaz tabii ki de. :)
O zaman senin icin hayatin anlami nedir?

beren

Well-Known Member
eski forumdan tanidigim bir arkadas vardi; sürekli bunu yapiyorum, suraya gidiyorum, cok spor yaparim, cok is projelerim var derdi ama forumda ki diger bir arkadas onun hic internetten cikmadigini söyler, devletten yardim aldigini söyler millete rezil ederdi..

Bu konuda da bir ek yapmak istiyorum. O anlattigin rezil eden beyefendi de sütten cikmis akkasik degil, kesinlikle degil yani. Kendinin hayati ne kadar yalan dolan, ne kadar dogru, o da hic belli degil zaten.
Sözde zengin, bir sürü sirketi var ve tanidiklari var, bekar, yakisikli, ;) vesaire..... beyefendi, ama bence sifira sifir elde var sifir, kati suretle o hic biri degil. Asil en büyük sorun o beyefendinin kendinden kaynaklaniyor. Yani o anlattigin gercekleri söylemeyen beyefendinin yalan söylemesine sebep olan kisi de ta kendisidir, cünkü bilincli provoke ediyor, ben onu cözmemis degilim, zaten bana taktiklerini kendi de anlatti.

Bunu da gözardi etme bence, örnek verirsen, olayin tümüne bak. Ben o beyefendiyle alakali bildiklerimi aciklarsam, kesinlikle ortalik karisir. ... Zaten konu cok büyük ve mahkemelik (herhalde o anlattigin rezil olan arkadas da konuya dahil), dolaysiyla ben olaya karismak istemiyorum, sonucta konu internet ve ben internetti bu konuda kendimden uzak tutuyorum, yani ciddiye de almiyorum. Bana bu hafta yine bir telefon geldi, tanik olarak ifade vermemi istiyormus birileri. (Artik telefonnosunu nerden bulduysa.) Inan, internet´den bütün izlerimi sildirdim, simdi sira telefonnosunda. Bir kisinin gercek ismi internette aciklanmaz! Ben bunu siddetle kiniyorum, bu kisi bir de üstüne üstlük kendini o siteden sildiyse.

Zuletzt bearbeitet:
Status
Es sind keine weiteren Antworten möglich.