Was lest ihr ??

beren

Well-Known Member

Ich hab mal nachgeschaut was ich zum Inhalt finde.

Oh, das erinnert mich an die 36 Boys von damals.
Na ja, der Gang-Boss (Türke) hat ja an der TU-Berlin studiert, und wenn ich mich nicht irre, ist er Diplom Wirtschaftsingenieur und Familienvater. Seine Ex (Türkin) hat auch studiert (Jura), habe jedoch keine weiteren Infos. Zur kriminellen Karriere von ihm, weiß ich leider nichts...

36 Boys, eine Gang aus SO 36, also aus Kreuzberg, 1000 Berlin 36 oder auch Südost 36.

S

Sunguroğlu

Guest
bambaska.jpg

Kalır gibi gidişlerini izledim önce, sonra gider gibi kalışlarını…
Ve anladım ki ne sen gidebiliyorsun ne ben kalabiliyorum. Öyle bir hayat yaşıyoruz ki şimdi; ağlamak gülmenin mahkumu, gülmek ağlamanın gardiyanı gibi sanki…
Ve anladım ki ne seninle ağlayabiliyorum, ne de sensiz gülebiliyorum.
Belki de sen aşka aşıktın, ben üstüme alındım bilmiyorum. Bir gün gerçekten seni terk edebilecek miyim onu da bilmiyorum. Üzerine sinen benin kokusunu duymadan yaşayabilecek misin?.. Çünkü, senden geriye sadece sen kalana dek terk edilmiş olmuyorsun.
İnsan yaşadığı anın değerini yaşadıklarından ötürü değil, neler yaşayacağını bilmediğinden ötürü bilmez. Seni çok seviyorum; bir gün seni terk etme gücümü kendimde bulup bulamayacağımı bilmeye bilmeye... Anlıyor musun?
Gel “biz” olalım demek kolay… Benimle hiç olur musun?

HeyÖzgürlük

Well-Known Member
Ich hab mal nachgeschaut was ich zum Inhalt finde.

Oh, das erinnert mich an die 36 Boys von damals.
Na ja, der Gang-Boss (Türke) hat ja an der TU-Berlin studiert, und wenn ich mich nicht irre, ist er Diplom Wirtschaftsingenieur und Familienvater. Seine Ex (Türkin) hat auch studiert (Jura), habe jedoch keine weiteren Infos. Zur kriminellen Karriere von ihm, weiß ich leider nichts...

36 Boys, eine Gang aus SO 36, also aus Kreuzberg, 1000 Berlin 36 oder auch Südost 36.

Der Autor hat den wohl 10 Jahre lang begleitet. Es gibt sogar eine Doku vom Autor über den Protagonisten. Heißt "Gangsterläufer" - kann man sich auf youtube ansehen (hab das Buch noch nicht fertig und die Doku nicht gesehen - kann also keine Empfehlung aussprechen)

beren

Well-Known Member
Der Autor hat den wohl 10 Jahre lang begleitet. Es gibt sogar eine Doku vom Autor über den Protagonisten. Heißt "Gangsterläufer" - kann man sich auf youtube ansehen (hab das Buch noch nicht fertig und die Doku nicht gesehen - kann also keine Empfehlung aussprechen)

Wow, 10 Jahre ist aber echt sehr lange. Ich schau es mir mal bei Gelegenheit an, falls sie gut gemacht ist.

S

Sunguroğlu

Guest
kiralikhayaller1-jpg.aspx

“Asalet neydi? İnsanlar asaletleriyle mi doğarlardı? Yoksa kişi yaşamaya çalıştığı hayatla mı hak etti bu sıfatı? Kral çocukları, padişah çocukları, paşa çocukları… Ya da hayatın imkânlarıyla kuşatılan insanların vazgeçilmez hakları mıydı yoksa asalet?..”

Cesur ama toy bir delikanlı olan Semih′in zihnini meşgul eden ve cevabını bulmaya çalıştığı sorulardı bunlar… Semih, yaşadığı ilçede haksızlıklara karşı kararlı duruşuyla temayüz etmiş ve tüm tehditlere rağmen vazgeçmemişti yürümeye çalıştığı yoldan. İlçe′nin en güçlülerinin karşısına çekinmeden çıkmış, düşündüklerini korkusuzca dile getirmişti herkesin titrediği ağalar karşısında… Ve bedel olarak memleketinden sürgün edilmişti. Onun tek hayali vardı artık: Önünde herkesin saygıyla eğildiği biri olarak doğduğu topraklara geri dönmek…

Ahmed Günbay Yıldız′ın “Kiralık Hayaller” adlı yeni romanında, memleketini terk etmek zorunda kalmış onurlu bir gencin hayallerini gerçekleştirme uğrunda verdiği hayat mücadelesinin beklenmedik serüvenini bulacaksınız.

Skeptiker

Well-Known Member
Jetzt gerade angefangen, da ich das Rad der Zeit nun durch habe. Übrigens, ich empfehle jedem diese Reihe. Absolut genial!

Also nun frisch angefangen: Salman Rushdie "The Satanic Verses"

61NUaQmt-AL._SL1500_.jpg

Zuletzt bearbeitet: