En Güzel Tatlı Tarifleri

hasbelkader

Well-Known Member
Bardak Tatlisi

Malzemeler:

Muhallebisi için:
-1kg süt
-2 yemek kaşığı un (tepeleme)
-1, 5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
-6 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
-1 paket toz vanilin

Süslemek için:
-Hindistan cevizi​


Yapılışı:

1) Muhallebisi için süt, un, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2) Kıvamına gelince ocağın altını kapatıp vanilini ekleyin.
3) Uzun su bardaklarını ıslatın ve muhallebiyi bu bardaklara paylaştırın. İlk sıcaklığı çıkınca bardakların ağzını streç film ile kaplayın ve buzdolabında dinlendirin. (Bir gece kalırsa daha iyi sonuç alırsınız)
4) Soguyunca bardakları yan yatırın hafif hafif sallayarak Hindistan cevizi serptiğiniz bir tabağa çıkarın.
5) Tabakta çevirerek her tarafını Hindistan cevizine bulayın ve bıçakla istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
6) Dilimlenen parçaların üstlerine de Hindistan cevizi serpin ve kağıt kalıplara alın.
7) Misafırınize ikram edene kadar buzdolabında bekletin.

bardak-tatlisi-muhallebisi-videosu-305x203.jpg
 

hasbelkader

Well-Known Member
Tavada Künefe Tarifi

Tavada künefe tarifini özellikle canı künefe isteyip de dışarıda yeme şansı olmayanlara (benim gibi) tavsiye ederim, gerçek künefenin yerini tutmasa da kesinlikle isteğinizi köreltecek enfes bir şerbetli tatlı tarifi, şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

- 250 g taze kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Tavaya sürmek için;

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet Mozarella peyniri

Şerbeti için;

- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker​

Yapilisi:

1) Öncelikle şerbeti için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır, yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için bekletilir.
2) Diğer taraftan tereyağı tavada eritilir. Kadayıflar yaklaşık bir parmak eninde doğranır. Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökülerek harmanlanır.
3) Ayrı bir kasede de oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı karıştırılır ve yapışmaz bir tava tereyağı ile güzelce yağlanır.
4) Kadayıfın yarısı tavaya alınarak sıkışması için üzerine güzelce bastırılır. Mozarella peyniri ile künefenin üzeri kaplanır. Kalan kadayıflarla da peynirin üzeri kapatılarak sıkıca bastırılır.
5) Tava kısık ateşte pişmeye bırakılır.
6) Künefenin bir tarafı kızarınca düz bir kapak yardımı ile künefe ters çevrilir. Kullanacağınız kapağı da tereyağı ile hafifçe yağlamanızda fayda var. Ayrıca künefeyi tavadan kapağa aldığınızda tavayı da tekrar yağlamaya unutmayın. Künefenin diğer tarafı da kızarınca ocaktan alarak sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine gezdirin.

Künefeyi soğumadan dilimleyip yanında dondurma ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
kunefe.jpg

 

hasbelkader

Well-Known Member
Sevgiliye
Sevgililer Günü Kurabiyesi

-easy-

Malzemeler:

-100 gr. margarin
-1 yumurta
-1 cay bardagi seker
-3 cay bardagi un
-1 paket vanilya

Yapilisi:
1) Margarinimizin üzerine yumurta şeker ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
2) Sonra unumuzu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz.
3) Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp kalıbımızla şekil veriyoruz
4) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 185 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

sade-kalpli-kurabiye-tarifi.jpg
 

univers

Well-Known Member
-easy-

Malzemeler:

-100 gr. margarin
-1 yumurta
-1 cay bardagi seker
-3 cay bardagi un
-1 paket vanilya

Yapilisi:
1) Margarinimizin üzerine yumurta şeker ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
2) Sonra unumuzu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz.
3) Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp kalıbımızla şekil veriyoruz
4) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 185 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

- EASY - (meint sie)
Was meint ihr;

Zutaten:

- 100 gr. Margarine
- 1 Ei, also nicht zweieiig
- 1 Teeglas Zucker (Anmerkung des Ü.setzers; Teeglas ist keine Kaffeetasse;))
- 3 Teegläser* Mehl
- 1 Päckchen Vanille

Zubereitung:

1) Wir geben unserer Margarine das Ei, die Zucker und Vanille hinzu und mischen es gründlich.
2) Dann fügen wir das Mehl hinzu und kneten dies bis es einen Teig ergibt.
3) Rollen es mit dem Nudelholz 1 cm dick auf und formen es mit Backformen
4) Backen es bei 185°C 15 Minuten lang auf dem Backblech mit beschichtetem Backpapier

*Frage meinerseits;
Wie viel Teegläser fasst eine Kaffeetasse auf, da nicht jeder in Deutschland Teegläser in der Küche haben dürfte?






 
Top