En Güzel Tatlı Tarifleri

hasbelkader

Well-Known Member
☾ - Ramazan ayi geldi, hepimize bereket olsun -☾
Malumunuz bu ayda bol serbetli, sekerli tatlilar yapilir ve afiyetle yenir. Ayni zamanda güllac, sütlac gibi tarifler de sicak yaz günlerinde süper gittiginden süphe yok.
Bir internet sayfasinda gördügüm en sevilen Ramazan tatlilari listesini sizinle paylasmak isterim. Bakalim ayni fikirde misiniz :)


Yüzyıllardır ramazan tatlısı o: Keşkül


upload_2017-5-27_14-6-30.png
-

Erzurum'un ramazan hediyesi: Kadayıf dolması


upload_2017-5-27_14-1-1.png
-


3 gün oruç tutsan ona değer: Kazandibi

upload_2017-5-27_14-3-48.png
-


Aldırmayın şeklinin zor durduğuna: Kalburabastı

upload_2017-5-27_14-4-41.png
-


Yalancısını sonra yaparsınız: Tavuk göğsü

upload_2017-5-27_14-5-41.png
-

Onsuz ramazan düşünülemez: Güllaç

upload_2017-5-27_14-8-37.png
-




 

Anhänge

  • upload_2017-5-27_13-55-2.jpeg
    upload_2017-5-27_13-55-2.jpeg
    42,4 KB · Aufrufe: 1
  • upload_2017-5-27_14-5-24.png
    upload_2017-5-27_14-5-24.png
    281,3 KB · Aufrufe: 0

hasbelkader

Well-Known Member
Limonlu tart kek Tarifi

Malzemeler:

Muhallebisi için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-150 gr Quark
-1 tatlı kaşığı Tereyağı
-1 çay bardağı şeker

Keki için;
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-3 çay bardağı un

Limon peltesi için;
-2 adet limonun suyu
-4 yemek kaşık şeker
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yumurta sarısı
-1 limon rendesi
-1 tatlı kaşığı Tereyağı

Yapilisi:

1) Kek için, yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra süt,sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek mikserle tekrar çırpalım. Yağlanmış tart kalıbına boşaltalım ve 170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.
2) Muhallebisi için; süt, un, şeker ve nişastayı uygun bir tencerede karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.Ocaktan aldığımız muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra tereyağı ve quark ekleyerek karıştıralım.
3) Kekimizi tart kalıbından çıkartarak ters çevirelim. Üzerine muhallebimizi dökelim ve kekin üzerine yayalım.
4) Limon peltesi için 2 adet limonun suyunu sıkarak su bardağına dökelim. Üzerini bardak dolana kadar su ile tamamlayalım. Elde ettiğimiz 1 su bardağı limonlu suyu küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker, nişasta, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımız limon peltesine tereyağını ekleyerek karıştıralım.
5) Son olarak hazırladığımız limon sosunu da kekimizin üzerine gezdirelim.
6) Tatlımız soğuduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.


 

hasbelkader

Well-Known Member
Senin de ellerine saglik :)
biraz reklam gibi olacak ama sek markasi, simdi türkiyede quark da satiyor.
Bir bakabilirsin istersen
 
Top