Limonlu tart kek Tarifi
Malzemeler:
Muhallebisi için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-150 gr Quark
-1 tatlı kaşığı Tereyağı
-1 çay bardağı şeker
Keki için;
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-3 çay bardağı un
Limon peltesi için;
-2 adet limonun suyu
-4 yemek kaşık şeker
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yumurta sarısı
-1 limon rendesi
-1 tatlı kaşığı Tereyağı
Yapilisi:
1) Kek için, yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra süt,sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek mikserle tekrar çırpalım. Yağlanmış tart kalıbına boşaltalım ve 170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.
2) Muhallebisi için; süt, un, şeker ve nişastayı uygun bir tencerede karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.Ocaktan aldığımız muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra tereyağı ve quark ekleyerek karıştıralım.
3) Kekimizi tart kalıbından çıkartarak ters çevirelim. Üzerine muhallebimizi dökelim ve kekin üzerine yayalım.
4) Limon peltesi için 2 adet limonun suyunu sıkarak su bardağına dökelim. Üzerini bardak dolana kadar su ile tamamlayalım. Elde ettiğimiz 1 su bardağı limonlu suyu küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker, nişasta, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımız limon peltesine tereyağını ekleyerek karıştıralım.
5) Son olarak hazırladığımız limon sosunu da kekimizin üzerine gezdirelim.
6) Tatlımız soğuduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.